laatste artikelen en nieuws over minder koolhydraten en Paleo
 • Waarom kunnen dunne mensen eten wat ze willen? 22-04-2019

  Soms lijkt het alsof sommige mensen alles kunnen eten zonder een grammetje aan te komen. Chips, koekjes, donuts, patat… Het maakt niet uit wat ze eten en wanneer ze dit eten: ze worden niet dikker! Dat terwijl jij heel goed op moet letten wat je in je mond stopt. Hoe oneerlijk is dat..? Lees verder…

  Dun en gezond terwijl je alles eet waar je zin in hebt?

  Maar zijn alle slanke mensen, die alles kunnen eten en niet aankomen, wel écht zo dun? Of kun je gewoon niet zien dat ze vetter worden? De kans is groot dat slanke mensen die veel koolhydraten eten slank lijken, maar van binnen erg dik zijn: ze slaan namelijk vet op rond hun organen. 

  TOFI’s zijn veel ongezonder dan ‘dikke mensen’.

  Dit wordt ook wel TOFI (thin on the outside, fat on the inside) genoemd, dun van buiten en vet van binnen. Orgaanvet is vele malen schadelijker dan het hebben van zichtbaar vet: ze lopen een groter risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Wie kent niet het voorbeeld van een ‘gezonde slanke topsporter’ die veel koolhydraten eet en op een dag dood van zijn fiets valt? Ook krijgen veel topsporters diabetes 2.

  Hoe weet je dan of je TOFI bent? De enige manier om het echt zeker te weten is een MRI scan laten maken. Zo’n scan laten maken is duur en wordt niet snel voorgeschreven. Maar… Je kunt ook luisteren naar je lichaam. Mensen die TOFI zijn reageren vaak heftig op koolhydraatrijke maaltijden. Dit wordt ook wel insulineresistentie genoemd. 

  Ook slanke mensen kunnen insulineresistent zijn!

  Als je insulineresistent bent krijg je na het eten van een maaltijd met veel koolhydraten last van moeheid: je wil graag een dutje doen. Daarnaast wordt je snel weer hongerig en heb je 2-3 uur na een maaltijd weer behoefte aan een nieuwe maaltijd of snack. De meeste insulineresistente mensen worden zichtbaar dik als ze veel koolhydraten eten. Maar tofi’s worden dik van binnen.

  Ook als je een TOFI bent en koolhydraatarm/keto gaat eten krijg je veel minder last van deze symptomen. Bovendien neemt de hoeveelheid orgaanvet vrijwel direct af.

  Niet insulineresistent? Geen garantie voor de toekomst!

  Herken je je niet in de klachten? Dan ben je waarschijnlijk nog niet insulineresistent. Je leest het goed: nóg niet. Als je maar lang genoeg teveel koolhydraten eet, is de kans groot dat je lijf dit op een gegeven moment niet meer wil. Het kan de grote hoeveelheden koolhydraten niet meer aan: je wordt ook insulineresistent.

  Kortom: ook wanneer jij nu nog geen last hebt van koolhydraten, kan je dit in de toekomst wel gaan krijgen. Het is veel beter en gezonder om dit voor te zijn en nu al te gaan eten volgens een gezonde koolhydraatarme/keto aanpak. Daarmee voorkom je in de toekomst een hoop ellende. 

  Is dik zijn eigenlijk ongezond?

  Desondanks is de frustratie voor mensen die van alles dat zij eten aankomen erg begrijpelijk! De maatschappij is zo ingericht dat dik zijn als ongezond wordt gezien, om nog maar te zwijgen over het schoonheidsideaal. Weet dat je niet altijd ongezond bent als je dik bent. Veel mensen met overgewicht zijn namelijk kerngezond! Misschien ben jij dus zelfs veel gezonder dan je dunne medemens!

  Gewoon blij worden als je in de spiegel kijkt…

  Dat je overtollige kilo’s kwijt wil en lekkerder in je vel wil zitten… dat snappen wij maar al te goed! Dat je blij wordt als het plaatje van wat je in de spiegel ziet klopt voor je gevoel. Geruststelling: met de koolhydraatarme/keto aanpak kan je lekker eten en zonder honger gewicht verliezen. 😉

   

  Verpleegkundige Lara SchalkHeb je nog vragen na het lezen van deze informatie?
  Stuur me even een bericht.

  Lara Schalk
  TheNewFood

   

   

  Koolhydraatarm eten Zó doe je dat!

  Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

  STARTGIDS

  SOEPSPECIAL

  OVENSPECIAL

  STAMPPOTSPECIAL

  EENPANSPECIAL

  KERSTSPECIAL

  VEGA-STARTGIDS

  ZOMER & SALADES

  ONTBIJT & LUNCH

  Het bericht Waarom kunnen dunne mensen eten wat ze willen? verscheen eerst op TheNewFood.

 • Altijd aan de lijn en toch steeds zwaarder? 21-04-2019

  Je kent de typische diëten wel: Weight Watchers, Herbalife, Modifast, het brooddieet, soepdieet… Noem maar op! Een aantal van jullie zal ze wellicht zelf uitgeprobeerd hebben… Lees verder…

  De keerzijde van crashdiëten: Je lichaam breekt zichzelf af…

  In eerste instantie lijken deze diëten te werken. Je valt snel veel af. Geen wonder: je eet in een enorm calorietekort. Toch hebben deze diëten een keerzijde… Je lichaam gaat in snel tempo zichzelf afbreken. 

  Ja, zichzelf, en niet enkel je vetjes. Tijdens een zogeheten ‘crashdieet’ breek je namelijk óók spiermassa af. Dat wil je niet! Spiermassa is erg belangrijk. Naast dat het je mooiere vormen geeft, zorgen ze ervoor dat je botten goed blijven werken en dat je verbranding omhoog gaat zonder iets te hoeven doen. Spiermassa geeft je metabolisme een boost! 

  Juist vetten heb je nodig om gezond te blijven!

  Daarnaast zijn veel van deze crashdiëten vetarm. Ze berusten zich op de theorie ‘calorie in – calorie uit’, en vetten bevatten per gram nou eenmaal meer calorieën dan koolhydraten. Maar… Juist vetten heb je nodig om je lijf gezond te houden. Ze zorgen er voor dat je vitamines op kan nemen en dat je hormonen normaal functioneren (alle hormonen, niet alleen geslachtshormonen, maar ook stresshormonen en hormonen die betrokken zijn bij honger- en verzadiging). Vetten zorgen ervoor dat je langer vol bent en geestelijk en lichamelijk goed kan functioneren. Kortom: je lijf heeft vetten nodig!

  Waarom werkt een koolhydraatarme/keto aanpak dan anders? Bij een koolhydraatarme/keto aanpak zorg je voor een relatief ‘hoge’ inname van vetten. Deze vetten zorgen ervoor dat je lijf goed kan functioneren en je langere periode vol bent. Daarnaast eet je eiwitten om je spieren te onderhouden. Onderzoek wijst uit dat spieren behouden worden als je een gezonde koolhydraatarme/keto aanpak volgt.

  Je kunt zonder koolhydraten maar niet zonder vet!

  Het kleine beetje koolhydraten dat je eet is een ‘extraatje’. Je lijf heeft namelijk geen koolhydraten nodig. Helemaal niks, nul, nada. De koolhydraten die je eet als je de koolhydraatarme/keto aanpak volgt komen mee met voedingsmiddelen als groene groenten, wat bessen, noten, zaden en zuivel. Echte voeding.

  Afvallen? Ook dat gaat makkelijker als je koolhydraatarm/keto eet. Het fenomeen ‘calorie in – calorie uit’ is namelijk verleden tijd. Hormonen, zij spelen een grotere rol bij dikker worden of afvallen. En laat je nou net vetten nodig hebben om hormonen normaal te laten werken! Je bent langer vol, hebt minder last van bloedsuikerschommelingen en je insulinelevel wordt lager. Allemaal dingen die meespelen als je wil afvallen.

  Gezond en snel afvallen is makkelijker dan je dacht!

  Hoe pak je dit dan aan? Ga eten! Groene groenten, een normale portie vlees/vis, eieren en vergeet vooral de gezonde vetten als avocado, kokos(olie), olijfolie en roomboter niet! Af en toe een handje noten, een stukje volvette kaas, een scheutje slagroom door de koffie. Keukenweegschalen zijn niet nodig. Als jij echte voeding eet, leert jouw lijf wanneer het eten wil en wanneer het vol is.

  De startgids kan ook jou heel goed op weg helpen in deze gezonde aanpak. De maaltijden zijn voedzaam en heerlijk. Je kunt snel afvallen en je gezondheid aanzienlijk verbeteren! 

   

  Verpleegkundige Lara SchalkHeb je nog vragen na het lezen van deze informatie?
  Stuur me even een bericht.

  Lara Schalk
  TheNewFood

   

   

  Koolhydraatarm eten Zó doe je dat!

  Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

  STARTGIDS

  SOEPSPECIAL

  OVENSPECIAL

  STAMPPOTSPECIAL

  EENPANSPECIAL

  KERSTSPECIAL

  VEGA-STARTGIDS

  ZOMER & SALADES

  ONTBIJT & LUNCH

  Het bericht Altijd aan de lijn en toch steeds zwaarder? verscheen eerst op TheNewFood.

 • Help! Volgens mijn weegschaal word ik vetter! 17-04-2019

  Vraagje: Ik heb een heel goede weegschaal…. Eentje die alles meet. Gewicht, vetpercentage, vochtgehalte, spiermassa, botmassa… Alles! Ik val af in gewicht, maar mijn vetpercentage neemt toe. Hoezo is koolhydraatarm eten effectief als mijn vetpercentage hoger wordt? Klopt dat wel? Lees verder…

  Deze vraagt komt vaker dan eens per week naar voren. Mensen denken dat ze een fantastische aankoop gedaan hebben als ze een digitale weegschaal hebben gekocht met allemaal foefjes. Mis! Deze weegschalen zijn onwijs onnauwkeurig als het gaat om metingen anders dan je gewicht.

  Hoe meet die weegschaal dat dan?
  Hoe werken deze weegschalen dan? De weegschalen werken met elektrische stroompjes die door je lijf lopen. Deze stroompjes kiezen altijd de weg van de minste weerstand. Dit leidt direct naar reden één waarom de weegschalen niet betrouwbaar zijn. Je staat immers met je voeten op de strips. Het stroompje kiest de weg van de minste weerstand: ene been in – andere been uit. Het meet hoger dan dat helemaal niks. Maar als je verder leest, lees je waarom ook de weegschalen waarbij je iets vast moet houden (zoals op de sportschool) niet betrouwbaar zijn…

  Vetpercentage neemt ’s nachts toe (volgens de weegschaal)
  Je vochtgehalte en blaas- en darminhoud kan van dag tot dag namelijk enorm verschillen! Vocht zit vooral in spieren en wordt vaak bij de spiermassa gerekend. Heb je dus even flink gezweet dan heb je ineens veel minder spiermassa (en dus automatisch een hoger vetpercentage).

  Ook na een nacht slapen kan je vetpercentage hoger uitvallen dan in de avond. Als je net gegeten hebt kan je vetpercentage ook veel hoger zijn, dit terwijl er in wezen in maximaal 30 minuten niks kan veranderen aan je vetpercentage. Daar doet je lichaam echt wel langer over. Apart, dat die weegschaal dat al wel kan! 😉

  Het ene vet is het andere niet
  Tot slot de derde reden: vet wordt gerekend in percentage… Een kort rekensommetje ter illustratie zou jullie uitleggen waar dit naartoe gaat: 30 kg vet kent een lager percentage als je 84 kg (35,7%) weegt dan wanneer je 82 kg (36,6%) weegt. Ook al is die 2 kg extra bijvoorbeeld vocht, daar wordt geen rekening mee gehouden. Het zegt dus niks over hoeveel kg vet je met je meedraagt. Nog belangrijker: het zegt ook niks over waar dit vet zit. Buikvet is namelijk schadelijker dan bijvoorbeeld stevige benen.

  Kortom. Die weegschaal doet maar wat en vervolgens verbinden wij een conclusies aan: mijn vetpercentage is veel te hoog! Dat terwijl het niks zegt over hoe gezond, of ongezond, je bent! Ook niet als het de weegschaal op de sportschool is.

  Pak een meetlint
  Bespaar jezelf het geld en de frustratie en koop een gewone normale weegschaal zonder foefjes en functies. Wil je heel graag weten hoe het zit met vetverlies, pak dan gewoon een meetlint! Die zijn veel betrouwbaarder dan stroompjes die door je lijf lopen. 

  Enne… Nog niet overtuigd? Ga eens op de weegschaal staan. Drink daarna minimaal 500 milliliter water en ga nogmaals op de weegschaal staan… 😉

   

  Verpleegkundige Lara SchalkHeb je nog vragen na het lezen van deze informatie?
  Stuur me even een bericht.

  Lara Schalk
  TheNewFood

   

   

  Koolhydraatarm eten Zó doe je dat!

  Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

  STARTGIDS

  SOEPSPECIAL

  OVENSPECIAL

  STAMPPOTSPECIAL

  EENPANSPECIAL

  KERSTSPECIAL

  VEGA-STARTGIDS

  ZOMER & SALADES

  ONTBIJT & LUNCH

  Het bericht Help! Volgens mijn weegschaal word ik vetter! verscheen eerst op TheNewFood.

 • Waarom valt de één langzamer af dan de ander? 16-04-2019

  Waarom het afvallen bij de een langzamer gaat dan bij de ander? Ja… Interessante vraag! Sommige mensen vallen in de eerste weken 3 kg per week af, anderen niks. Sommigen komen zelfs aan. Dit vraagt om wat uitleg… Lees verder…

  Het merendeel van de mensen in de westerse wereld is insulineresistent (je hoeft geen diabetes te hebben om insulineresistent te zijn). Dit houdt kortgezegd in dat je lijf niet goed reageert op koolhydraten. De cellen in je lijf reageren minder goed op de insuline in je bloed. Hoe meer koolhydraten je eet, hoe meer insuline je aanmaakt. Bij mensen die insulineresistent zijn stapelt insuline dus…

  Wat heeft dit te maken met afvallen? Heel veel! Insuline is namelijk een hormoon dat ervoor zorgt dat je vet gaat opslaan en vetverbranding belemmerd. Je komt er dus van aan!

  Mensen die heel erg insulineresistent zijn doen er langer over om insulinelevels zo laag te krijgen dat zij goed in de vetverbrandingszone komen. Je metabolisme moet een grotere verandering doormaken dan mensen die minder of niet insulineresistent zijn. Het afvallen kan daardoor langzamer gaan. Maar…

  Een koolhydraatarme/keto aanpak werkt het beste bij insulineresistentie. Deze aanpak zorgt namelijk voor het verlagen van deze insulinelevels, en als ze eenmaal laag zijn, komt het afvallen vaak vanzelf (en zonder honger!). Dus vooral volhouden!

   

  Verpleegkundige Lara SchalkHeb je nog vragen na het lezen van deze informatie?
  Stuur me even een bericht.

  Lara Schalk
  TheNewFood

   

   

  Koolhydraatarm eten Zó doe je dat!

  Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

  STARTGIDS

  SOEPSPECIAL

  OVENSPECIAL

  STAMPPOTSPECIAL

  EENPANSPECIAL

  KERSTSPECIAL

  VEGA-STARTGIDS

  ZOMER & SALADES

  ONTBIJT & LUNCH

  Het bericht Waarom valt de één langzamer af dan de ander? verscheen eerst op TheNewFood.

 • Vasten en intensief bewegen: is dat een goed idee? 7-04-2019

  Op het moment dat ik dit schrijf heb ik al 158 uur ofwel iets meer dan 6 dagen niet gegeten. Een watervast, mijn systeem rust, wat winterspekjes kwijtraken, weer (tijdelijk) medicatievrij worden.  Lees verder…

  Nu vraag je je misschien af:

  Kun je wel intensief bewegen (of werken) als je vast??
  Als je fat adapted bent (na minstens een aantal manden koolhydraatarm/keto eten) kan je prima bewegen als je aan het watervasten bent! Ik liep vanmorgen 18 km. In iets meer dan 3 uur. Wandelen dus, maar wel in stevig tempo. Niets langzamer dan wanneer ik eet. Tijdens het vasten kan je prima BEWEGEN.

  Intensief sporten is misschien minder verstandig. Met name krachttraining kan je beter even laten. Je hebt namelijk geen ‘hersteleiwitten’. Spieropbouw zou dus niet plaatsvinden, spierafbraak wel. Tijdens het sporten maak je je spieren namelijk ‘stuk’, die herstellen als je daarna (of daarvoor, dat maakt niet zoveel uit) een goede maaltijd eet met genoeg eiwitten (aminozuren).

  Met BEWEGEN, wandelen en fietsen, rustig zwemmen misschien, belast je je spieren minder, ze lopen minder schade op en hebben daardoor minder nodig om te herstellen.

  Meer zout en mineralen bij intensieve beweging
  Hou er wel rekening mee dat je na het bewegen OOK je elektrolyten goed aan moet vullen. Zeker tijdens het vasten. Enkel water drinken is echt NIET voldoende. Zorg dat je meer zouten neemt als je zoals ik 3 uur gewandeld hebt. Daarnaast… Ik spring zo onder de douche (die winterjas was echt overbodig) en smeer m’n benen daarna in met magnesiumolie. Want daar hebben ze ook EXTRA behoefte aan!

  Kun je zomaar een paar dagen stoppen met eten?
  Een meerdaagse vast MOET je opbouwen, daarnaast moet je lang genoeg koolhydraatarm/keto eten (minimaal 3 maanden). Ga niet van nooit vasten naar ineens 3 of meer dagen vasten. Je lijf snapt dat niet, raakt in de stress. Vasten schiet dan z’n doel voorbij.

  Ik heb meermaals 24 uur gevast en enkele keren 72 uur gevast. Daarnaast probeer ik iedere 3 maanden een langere vast (5+ dagen) te doen, om mijn immuunsysteem rust te geven. Ik ben behoorlijk fat adapted na ruim 3 jaar koolhydraatarm/keto te eten. Mijn lijf functioneert perfect op ketonen.

  Vanmorgen had ik een bloedsuiker van 3.4 mmol/L. Een HYPO? Nee hoor, mijn ketonen zijn skyhigh. Mijn lijf heeft voldoende energie, waardoor ik me NIET beroerd voel, niet draaierig, niet misselijk, niet slap, niet chagrijnig, gewoon perfect. Beter dan ‘ooit’ eigenlijk.

   

   

  VERDER LEZEN
  Vasten is gezond!
  Vasten? Zo pak je het aan.

   

  Verpleegkundige Lara SchalkHeb je nog vragen na het lezen van deze informatie?
  Stuur me even een bericht.

  Lara Schalk
  TheNewFood

   

   

  Koolhydraatarm eten Zó doe je dat!

  Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

  STARTGIDS

  SOEPSPECIAL

  OVENSPECIAL

  STAMPPOTSPECIAL

  EENPANSPECIAL

  KERSTSPECIAL

  VEGA-STARTGIDS

  ZOMER & SALADES

  ONTBIJT & LUNCH

  Het bericht Vasten en intensief bewegen: is dat een goed idee? verscheen eerst op TheNewFood.

 • Koolhydraatarm of keto? Kies wel voor een gezonde aanpak! 6-04-2019

  Foto: Pittige amandelroomsoep uit de Soepspecial Lees verder…

   

  Zóveel mensen worstelen met hun gewicht of met andere gezondheidsklachten die te maken hebben met het eten van veel te veel koolhydraten, zoals diabetes type 2 en hoge bloeddruk. We zijn dan ook niet gemaakt om zoveel koolhydraten te eten, ons lijf is daar niet op aangepast. We worden er dik en ziek van.

  Mijn eigen koolhydraatarme avontuur begon in 2001
  In 2001 viel ik zelf ruim 30 kilo af met een strikt koolhydraatarm/keto menu, zonder één dag honger te hebben gehad. En er was meer… ik kreeg bergen energie, was binnen een paar dagen van maagpijn en darmproblemen af en mijn heftige PMS klachten verdwenen binnen een paar maanden. Ik ben nooit meer ‘normaal’ gaan eten. 

  Steeds meer mensen ontdekken dat het écht werkt! De laatste jaren is koolhydraatarm eten enorm populair geworden.  En zo ontstonden veel ‘koolhydraatarme varianten’. De vraag is werken die net zo goed? Zijn ze gezond? Hoe weet je welke aanpak je wel of niet moet kiezen? Waar let je op? 

   

  Deze acht koolhydraatarme diëten kun je beter niet kiezen

  1. Koolhydraatarm + vetarm
  We zijn al zo lang gewend om vetarm te eten, dat ineens meer vet gaan eten voor veel mensen best wel eng is, onwennig. Of ze zijn bang er toch van aan te komen. Ze gaan dan koolhydraatarm eten én vetarm! Maar dat is een heel slecht idee! Je lichaam heeft brandstof (energie) nodig om te functioneren en gezond te blijven.

  Als brandstof kan je lijf namelijk alleen koolhydraten gebruiken óf vetten. Ga je zowel koolhydraten als vetten weglaten uit je menu dan heb je geen brandstof, dat kan op den duur voor veel gezondheidsproblemen zorgen.

  Bovendien gaat je lichaam op een zuinige stand functioneren. Je voelt je daarbij weinig energiek, hebt voortdurend honger en zodra je wat meer vet gaat eten kan je lijf dat vaak niet meer goed verdragen en kom je vaak weer heel snel aan. Eet dus gewoon vet. het gaat je helpen om snel écht af te vallen én gezonder te worden! 

  2. Koolhydraatarm + caloriearm
  Toen ik zelf 30 kilo afviel in 2001 heb ik nooit calorieën geteld en dat hoeft ook niet. Weinig calorieën eten om af te vallen past ook niet bij een gezonde koolhydraatarme aanpak. Het gaat er juist om je lijf goed te voeden met verse pure voeding rijk aan voedingsstoffen tot je verzadigd bent. Je lijf geeft dat zelf aan, luister daarnaar!
  Een gezonde koolhydraatarme aanpak gaat niet over je lijf tekort doen, maar juist over je lijf gezond voeden!

  Het hele verhaal dat je minder calorieën moet eten om af te vallen gaat niet op. Dat is een achterhaalde gedachten die je beter kunt vergeten. Je lichaam gaat zelfs veel efficiënter om met vet als brandstof. Je kunt méér calorieën eten zónder dat je ervan aankomt. Je hoeft je dus echt geen zorgen te maken over calorieën. 

  3. Koolhydraatarme maaltijdvervangers en shakes
  Een gezond koolhydraatarm menu bestaat uit pure verse volwaardige voeding met ruim gezonde vetten. Maar zo denkt de afslankindustrie er niet over. Er komen steeds meer koolhydraatarme, eiwitrijke methodes met maaltijdvervangers (‘nep eten’ zoals shakes of complete maaltijden in zakjes) vaak extreem calorie-arm. 

  Er zijn zelfs methodes gebaseerd op 600 calorieën per dag of nog minder, zoals Prodimed en dieetPro! Zó ongezond voor je! Regelmatig ontvang ik paniek mailtjes van mensen die dit soort diëten volgen en zich erg slecht voelen en altijd honger hebben. Maar als ze willen stoppen blijken ze geen normale maaltijd meer te verdragen. 

  4. Koolhydraatarm eten met macro’s en app’s
  Ze waren er zomaar ineens, uit het niets, allerlei macro’s die je precies kunnen vertellen hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten jij op een dag moet eten. Ik volgde deze ontwikkeling met verbazing. Het idee van gezond koolhydraatarm eten is namelijk dat je jouw lijf precies alles geeft wat het nodig heeft. En jouw lijf is uniek.

  Daarom heb je niets aan standaard formules, macro’s dus. Vertrouw liever op je lijf. Dat weet precies wat goed voor je is, je leert vanzelf om daar (weer) naar te luisteren. Het gaat er ook om te ontdekken welke voeding voor jou werkt, welke producten jij misschien beter kunt laten staan. Dat leer je niet van een app.

  Daarnaast merk ik dat mensen er helemaal van in de stress raken. Omdat ze bang zijn dat ze hun macro’s niet halen. Of teveel van dit of dat hebben gehad. Waar ben je dan mee bezig? Liepen mensen in de oertijd rond met een app om ze te vertellen wat ze konden eten? Nee toch. Ik zeg doe het niet, vertrouw op je wijze lijf! 

  5. Een koolhydraatarm menu van de diëtist met te weinig kennis van écht koolhydraatarm
  Je verwacht dit misschien niet maar veel diëtistes hebben onvoldoende kennis over koolhydraatarm. Ze schrijven vaak een vetarm koolhydraatbeperkt menu voor. Dat is géén gezonde aanpak en ook niet effectief om af te vallen of diabetes 2 om te keren. Wees gewaarschuwd. Minder koolhydraten gaat níet samen met vetarm/calorie-arm.

  Oók niet als een diëtiste het voorschrijft. Je doet je lichaam tekort.

  6. Een koolhydraatarm menu met vooral bewerkt eten (‘dirty keto’)
  Als je zou willen kun je een koolhydraatarm/keto menu samenstellen zonder puur vers eten. Met bijvoorbeeld vooral suikervrije frisdranken, koolhydraatarm brood of crackers, suikervrij beleg, ongezonde olie of margarine en kant-en-klaar koolhydraatarme producten zoals gebak, pudding, shakes en dergelijke. Niet voeden maar vullen.

  In principe kun je daarmee in ketose komen (al zal dat niet altijd lukken) en ook afvallen. Maar uitsluitend bewerkt voedsel eten kan je lijf niet veel gezonder maken en houden.  Bewerkte voeding met allerlei toevoegingen zijn zelfs als ze suikervrij zijn en koolhydraatarm een slecht idee voor je lijf. Ga voor zoveel mogelijk puur en écht!

  7. Koolhydraatarm met veel ‘koolhydraatarme baksels’ en tussendoortjes
  Wanneer je naast je normale koolhydraatarme menu veel (eigengebakken) koolhydraatarm gebak, koek, brood ed eet, dan kan het moeilijk zijn om je doelen te halen. Zo kan gebak van amandelmeel of koolhydraatarm brood een flinke insulinereactie geven. Je lichaam kan dan geen lichaamsvet verbranden maar gaat juist extra lichaamsvet opslaan! Je valt niet af.

  Ook je bloedsuikers gaan schommelen. Je kunt dat merken omdat je steeds meer en meer wilt eten. Schommelende bloedsuikers bevorderen je gezondheid niet. Zo mis je de voordelen van koolhydraatarm eten. Ook als je steeds tussendoortjes neemt zoals yoghurt, nootjes, crackers, suikervrije dropjes en dergelijk dan geeft dat een insulinereactie. s’ Avonds reageer je nog heftiger op voedsel en maak je veel meer insuline aan. 

  Mijn advies: Eet maaltijden die verzadigen (voeg meer eiwitten en vet toe) zodat je geen honger hebt tussendoor. Bewaar baksels voor als het feest is en eet geen tussendoortjes, vooral niet ná het diner.  

  8. Koolhydraatbeperkt 
  Dan is er nog een zogenaamde koolhydraatbeperkte variant. Bij deze variant eet je meestal tot 75 gram koolhydraten per dag, niet zoveel koolhydraten als ‘normaal’ dus maar ook niet koolhydraatarm. Net teveel koolhydraten om in ketose te blijven. Werkt het?

  Ik zie vaak dat mensen met deze aanpak moeizaam afvallen of zelfs weer aankomen. En ook om diabetes 2 te verslaan werkt koolhydraatbeperkt vaak niet voldoende. De bloedsuikers blijven hoger en schommelen.

  Vaak wordt vooral koolhydraatarm brood en gebak toegevoegd, in plaats van pure verse voeding en dat is niet zo’n goed idee. Daarmee profiteer je niet optimaal van de gezondheidswinst zoals bij een gezonde koolhydraatarme aanpak. Bovendien houd je dan je honger in koolhydraten (cravings) vaak in stand. 

   

  Welke koolhydraatarme aanpak is wel een goed idee?

  Mijn advies aan iedereen is om lekker te doen wat ik ook gedaan heb. Gewoon strikt koolhydraatarm dus, dat werkt heel erg goed en je eet héérlijk! Ingewikkelder hoeft het niet te zijn. Je valt snel af zonder honger, kunt op gewicht blijven, krijgt bergen energie en je gezondheid gaat met sprongen vooruit. Verstandige keuzes zijn:

  => Een strikt koolhydraatarme aanpak (ook wel keto of ketogeen)
  Mijn aanpak die ik al volg vanaf het begin in 2001 is een gezonde aanpak met maximaal 25 gram koolhydraten per dag, een normale portie eiwitten bij elke maaltijd, aangevuld met ruim gezonde vetten. Alleen puur vers eten. Geen pakjes of zakjes, geen repen of maaltijdvervangers. Dus écht normaal eten en ook nog eens héérlijk!

  Tegenwoordig heet deze aanpak keto of ketogeen. Een nieuwe naam, maar verder is er niets veranderd.
  Je eet nog steeds maximaal 25 gram koolhydraten  waardoor je in ketose komt, je lichaam gaat vet gebruiken als voornaamste brandstof. Daardoor kan het ook makkelijker lichaamsvet gebruiken. Sommige mensen kunnen iets meer koolhydraten eten en komen of blijven dan nog steeds in ketose, maar 25 gram is een ‘veilige’ marge.

  => Lazy keto
  Keto eten zoals keto bedoeld is. En zoals ik dat zelf al sinds 2001 doe. Je let alleen op de koolhydraten (na de eerste maanden gaat dat ‘vanzelf’ en je voegt eiwitten en vetten toe op gevoel, zoveel je lijf nodig heeft. Je blijft in ketose. Geen schema’s, geen macro’s, geen verhoudingen. Simpel en eenvoudig, gewoon keto!

  => Koolhydraatarm  (ook wel LCHF of LowCarb HighFat) 
  Eigenlijk is dit hetzelfde als ‘mijn aanpak’ dus met alleen puur vers en écht eten en weinig koolhydraten. De meeste mensen die een koolhydraatarme aanpak volgen eten eigenlijk gewoon keto, maar niet altijd. Er is ruimte voor wat meer koolhydraten uit puur écht eten, al ben je dan niet in ketose.

  => Vasten combineren met een strikt koolhydraatarme/keto aanpak
  Als je wat langer bezig bent met deze aanpak zul je merken dat je zo verzadigd bent dat je niet meer altijd hoeft te eten. Vaak slaan mensen op een gegeven moment een maaltijd over. Bijvoorbeeld het ontbijt. Dit heet deelvasten of IF is erg gezond voor je lijf. Je kunt er vaak sneller mee afvallen.  Hier vind je meer informatie.

  Ook een langere tijd vasten kan veel doen voor je gezondheid. Na 3 dagen watervasten, dus alleen water/thee/koffie drinken, gaat je lichaam een grote schoonmaak houden (autofagie). Hierbij worden onder andere kapotte cellen opgeruimd. En ook bij mensen met te hoge bloedsuikers, of te hoge nuchtere waardes kan wat langer watervasten helpen om de waardes te verlagen doordat het insulinesysteem beter gaat werken. 

  => Zero koolhydraten of koolhydratenvrij
  Er is geen minimum hoeveelheid koolhydraten waar je je aan moet houden. Je kunt zelfs helemaal geen koolhydraten eten. We adviseren dat soms aan mensen die al lange tijd strikt koolhydraatarm/keto eten maar toch last blijven houden van bepaalde allergieën of hardnekkige gezondheidsproblemen.

  Bij een ‘zero koolhydraten aanpak’ eet je geen of vrijwel geen koolhydraten maar alleen dierlijke eiwitten en gezonde vetten. Hiermee komt je systeem vaak tot rust en na een periode kun je weer gaan experimenteren met koolhydraten toevoegen. Je let dan goed op hoe je lijf reageert. Hiermee kun je ook een plateau doorbreken.

  => Een koolhydraatarm menu van een diëtist mét kennis over koolhydraatarm
  Het goede nieuws: ook onder diëtisten is gelukkig een nieuwe beweging gaande. Er komen steeds meer diëtistes (en ook artsen en diabetesverpleegkundigen) met kennis over een echt gezonde koolhydraatarme (keto) aanpak  die dit hun patiënten adviseren en hierin deskundig kunnen begeleiden. Hier vind je een aantal van deze diëtisten en andere zorgprofessionals. We hopen snel meer van deze pioniers op de kaart te kunnen zetten!

   

  Ga ook voor lekker gewoon koolhydraatarm, gewoon keto! 

  Je kunt heel eenvoudig en effectief starten met de handige weekmenu’s uit de startgids. Je ziet en merkt snel resultaat en krijgt snel meer energie. Je eet heerlijk en super gezond. Begin meteen! Hier vind je de startgids.

  ALLE  ONZE KETO BOEKEN

  STARTGIDS

  OVENSPECIAL

  SOEPSPECIAL

  ZOMER & SALADES

  ONTBIJT & LUNCH

  STAMPPOTSPECIAL

  EENPANSPECIAL

  VEGA-STARTGIDS

  KERSTSPECIAL

  Suzanne – PDS

  Ik eet sinds 2 weken koolhydraatarm/keto en vanaf dag 1 geen darmproblemen meer.

  Heb ruim 1,5 jaar lang bijna dagelijks heel veel last gehad en nu helemaal niet. Top!  Ook geen last meer van honger en 4 uur dip.

  Ik startte om af te vallen, maar dit is zo’n fijne bijkomstigheid. Dank!!

  Joyce – Overgewicht

  Ik eet al bijna 2 jaar koolhydraatarm maar met weinig resultaat. Ik was erg teleurgesteld want anderen vallen wel snel veel af.

  Gelukkig kwam ik TheNewFood tegen, met deze aanpak ben ik nu bijna 20 kilo afgevallen in 6 maanden.

  Ik ben zó blij! Ik voel me beter dan ooit.

   

  Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie? Stuur me even een bericht.

  Matty Barnhoorn
  TheNewFood

   

   

  Delia (52) – EX-DIABEET

  Ik kreeg de diabetes niet onder controle. De bloedwaardes bleven maar stijgen en de praktijkondersteuning stuurde me naar de internist stuurden omdat alle medicatie niet afdoende was en mijn waardes de pan uit rezen!

  Een HbA1c van 147!
  Op een gegeven moment kreeg ik een hartinfarct, volgens de cardioloog door de hoge suikers. Mijn HbA1c zat op 147!

  Er moest dus écht wat gebeuren! En dat heb ik gedaan, ik ben begonnen met de startgids. Dat heeft mijn leven compleet veranderd!

  Vanaf dag 1 geen medicatie meer
  Ik kon al meteen mijn dosis van 3 pillen gliclazide laten staan, die heb ik nooit meer nodig gehad. De metformine kon ik ook na een paar maanden mee stoppen!

  Ik heb mijn diabetes terug kunnen draaien, mijn HbA1c zit nu op 41, en dat helemaal zonder medicatie! Met dank aan jouw startgids Matty!

  Het bericht Koolhydraatarm of keto? Kies wel voor een gezonde aanpak! verscheen eerst op TheNewFood.

 • NIEUW: GROENTERIJST UIT DE DIEPVRIES 31-03-2019

  MAKKELIJK VOOR IN JE KOOLHYDRAATARME MENU: Bloemkoolrijst en broccolirijst uit de diepvries van het merk Bonduelle. Te koop in vrijwel elke supermarkt. Lees verder…

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  IS HET NET ZO GEZOND ALS VERS?
  Deze groenterijst van Bonduelle is alleen puur groente, dus zonder toevoegingen, direct vers ingevroren. 100% puur dus, net als wanneer je het zelf maakt.
  Het is zelfs een betere optie dan de verse kant-en-klaar groenterijst uit de supermarkt, want die is flink bewerkt om de houdbaarheid te verlengen.

  EERST LATEN ONTDOOIEN?
  Je kunt de rijst nog bevroren verwerken, maar eerst laten ontdooien in een vergiet kan natuurlijk ook. 

  GROENTERIJST IN EEN GERECHT VERWERKEN
  Met groenterijst kun je heel veel heerlijke recepten maken. Je kunt de groenterijst (nog bevroren) aan je gerecht, saus of soep toevoegen en in een paar minuten laten ontdooien en doorwarmen.

  GEBAKKEN GROENTERIJST
  in plaats van aardappels, pasta of rijst kun je gebakken groenterijst bij je maaltijd eten. Verhit olie in een ruime koekenpan of wok en bak de groenterijst in een paar minuten met wat kruiden naar keuze eventueel, wat fijngehakte ui, knoflook peper en zout.

  PROBEREN?
  Heerlijk met snelle koolhydraatarme goulash! Meer recepten met groenterijst vind je in de specials. 

   

   

  Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie? Stuur me even een bericht.

  Matty Barnhoorn
  TheNewFood

   

   

  Koolhydraatarm eten Zó doe je dat!

  Succesvolle praktische aanpak met koolhydraatarme menu’s en recepten voor elke dag.

  STARTGIDS 
  Alles wat je moet weten om succesvol te starten inclusief 4 eenvoudige weekmenu’s

  OVENSPECIAL 
  40 makkelijke & heerlijke maaltijden uit de oven (passen in de weekmenu’s)

  EENPANSPECIAL 
  43 makkelijke & complete eenpansmaaltijden (passen in de weekmenu’s)

  VEGA-STARTGIDS
  Alles wat je moet weten om succesvol te starten inclusief 4 eenvoudige weekmenu’s

  STAMPPOTSPECIAL
  Heerlijke stamppot en andere wintergerechten
  (passend in het weekmenu)

  KERSTSPECIAL
  Heerlijk gerechten voor de feestdagen, menu’s hartige en zoet hapjes en veel meer.

  SOEPSPECIAL
  Soepen en soepjes voor elke dag van het jaar
  (passend in het weekmenu)

  ZOMERSPECIAL
  Maaltijdsalade, Reizen, Uit eten, Barbeque & feest (passend in de weekmenu’s)

  ONTBIJT & LUNCH
  Inspiratie voor (snelle) ontbijtjes en lunches to go
  (passend in het weekmenu) 

  Het bericht NIEUW: GROENTERIJST UIT DE DIEPVRIES verscheen eerst op TheNewFood.

 • RECEPT: Snelle rundergoulash met bloemkoolrijst 30-03-2019

  Heerlijke echte goulash die in 15 minuten op tafel staat! Lees verder…

  4 porties +  10 gram koolhydraten per portie

  DIT HEB JE NODIG

  1 flinke scheut milde olijfolie

  600 gram biefstuk, in reepjes

  600 gram bloemkoolrijst (Zelf raspen of malen van verse bloemkool of koop kant-en-klaar) Meer informatie

  250 gram kastanjechampignons

  1 rode paprika in reepjes

  1 eetlepel paprikapoeder

  1 kleine aubergine in blokjes

  1 kleine wijnglas rode wijn (kun je weglaten)
  TIP: Vries wijn in in een ijsblokjesvorm, zo heb je altijd een beetje wijn bij de hand voor in een gerecht!

  300 ml passata (gezeefde tomaten) met minste koolhydraten

  1/2 blokje runderbouillon (of groentebouillon)

  100 ml crème fraîche

  zout en peper naar smaak

  NIEUW DIEPVRIES BLOEMKOOLRIJST 
  Meer informatie over deze rijst

  ZO MAAK JE HET

  1. Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan, zet het vuur hoog en roerbak de reepjes biefstuk snel om en om in een hete pan tot ze gaan bruinen. Schep ze uit de pan en houd apart, zet het vuur weer wat lager.

  2. Doe nog wat olijfolie in de pan en roerbak de champignons, paprikareepjes en aubergine een paar minuten. Blus af met de rode wijn en schep even om.

  3. Voeg de passata, crème fraîche en paprikapoeder toe en verkruimel het bouillonblokje erover, roer door. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Laat pruttelen tot de groente gaar zijn.

  4. Doe ondertussen de bloemkoolrijst in een magnetronbestendige schaal, dek af met een bord en laat de rijst op de hoogste stand in 3 tot 5 minuten gaar worden. Houd je van een bite gaar de rijst dan niet te lang, proef even tussendoor. (Of roerbak de rijst een paar minuten in een ruime koekenpan of wok met een scheutje olijfolie of wat kokosolie.)
  TIP: Je kunt de rijst ook op het laatst even in de goulash laten warmen in plaats van apart bereiden/serveren.

  5. Warm de biefstukreepjes nog even mee in de saus en serveer de goulash met de rijst. 

  INVRIEZEN: Vries de goulash zonder de rijst in. Opwarmen in de magnetron.

  MEER VAN DEZE RECEPTEN? DIT IS EEN RECEPT UIT DE EENPANSPECIAL!

   

  Koolhydraatarm eten Zó doe je dat!

  Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

  STARTGIDS 

  SOEPSPECIAL

  OVENSPECIAL

  STAMPPOT

  EENPANSPECIAL

  KERSTSPECIAL

  VEGA-STARTGIDS

  ZOMER & SALADES

  ONTBIJT & LUNCH

  Het bericht RECEPT: Snelle rundergoulash met bloemkoolrijst verscheen eerst op TheNewFood.

 • TheNewFood bij koolhydraatarm congres in Denver! 24-03-2019

  Het grootse congres ter wereld!
  Begin maart 2019 waren Matty en Lara van TheNewFood aanwezig in Denver bij het tot nut toe grootste koolhydraatarme / keto congres te wereld. Drie dagen lang vertelden artsen en wetenschappers over de nieuwste onderzoeksresultaten en nieuwe ervaringen en ontwikkelingen in de praktijk. Lees verder…

  De komende tijd zullen we veel van deze nieuwe kennis verwerken op de website, we zijn daar al mee begonnen!

  Een aantal van deze aandachtsgebieden:

   

  Toename insulineresistentie onder de bevolking
  Genoemd werd dat 88% van de westerse populatie inmiddels insulineresistent is en dat dit de oorzaak is van veel meer ziektes dan tot nu toe werd aangenomen! Meer informatie op deze pagina.

  PCOS wordt veroorzaakt door insulineresistentie
  Niet alleen overgewicht en diabetes type 2, maar ook hart- en vaatziekten en bijvoorbeeld PCOS wordt rechtstreeks veroorzaakt door insulineresistentie. Info verwerkt op deze pagina.

  Zwangerschap en koolhydraatarm/keto
  Er werd uitgebreid ingegaan op gezond koolhydraatarm / keto eten tijdens de zwangerschap en bij zwangerschapsdiabetes. Wat kan het opleveren en waar moet je op letten?
  Een deel van de informatie (over zwangerschapsdiabetes) is inmiddels te vinden op deze pagina.

  Diabetes typt 2
  De nieuwste cijfers zijn bijna niet te bevatten! Inmiddels heeft 52%, dus meer dan de helft van alle Amerikanen diabetes type 2 of pre-diabetes 2! Ook in andere landen neemt diabetes 2 in hoog tempo toe!
  met een gezond koolhydraatarm menu kun je diabetes 2 verslaan. Nieuwe tips hebben we verwerkt op deze pagina.

  Diabetes type 1
  Er werden extra tips en aandachtspunten gegeven voor mensen die diabetes type 1 hebben en koolhydraatarm willen gaan eten. Deze informatie is al terug te vinden in de pagina over diabetes type 1.

  Cholesterol en hart- en vaatziekten
  Er was veel aandacht voor de invloed van teveel koolhydraten op het cholesterol en hart- en vaten. Over hoe statines eigenlijk vrijwel niet werken tegen hart- en vaatziekten.

  LDL
  Er was veel aandacht voor een verhoging van LDL cholesterol en de vraag of we daar wel zoveel waarde aan moeten hechten wanneer iemand verder aantoonbaar super gezond is. Aandacht voor andere markers die mogelijk meer informatie geven over hart en vaten.

  Kanker
  Ook was er aandacht voor de behandeling van kanker en wat voeding daarbij eventueel kan betekenen.

  Sporten
  Aandacht en tips voor sporten en koolhydraatarm / keto eten

   

   

   

  Alle informatie (ook van andere lezingen) worden verwerkt in de artikelen op de site, hier zijn we nog hard mee bezig!

  Dit artikel heb ik geschreven samen met Lara Schalk (foto rechts). Lara is keto-expert en heeft een medische achtergrond.

  Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie?
  Stuur me even een bericht.

  Matty Barnhoorn
  TheNewFood

  Het bericht TheNewFood bij koolhydraatarm congres in Denver! verscheen eerst op TheNewFood.

 • Verpleegkundige Lara valt 40 kilo af en neemt ontslag 23-03-2019

  Lara Schalk (25) heeft van jongs af aan al problemen met haar gewicht. Ze probeert allerlei diëten, maar valt nooit blijvend af. Vaak wordt ze uiteindelijk zelfs zwaarder dan voordat ze begon met diëten. Daarnaast voelt ze zich vaak moe, futloos en heeft ze last van stemmingswisselingen. In 2015 merkt dat overgewicht en gezondheidsproblemen haar steeds meer in de weg gaat zitten, ook in haar werk.  Ze besluit zich te gaan verdiepen in voeding en gezondheid en haar eigen experiment te worden.  Lees verder…

  Dit zal uiteindelijk veel veranderen in haar leven. Ze behaalt niet alleen zelf geweldige resultaten, ze ontdekt ook dat het helpen en motiveren van anderen om anders te gaan eten (om af te vallen en gezonder te worden) haar grote missie is. Haar medische achtergrond komt hierbij goed van pas.

  Moe en futloos door koolhydraten

  Om eindelijk echt iets aan haar overgewicht te doen verdiepte verpleegkundige Lara zich in 2015 in voeding en gezondheid. Ze ontdekte dat koolhydraten je moe en futloos kunnen maken. Daarop schrapte ze producten als rijst, aardappelen, pasta en brood uit haar eigen menu. Dit zorgde al snel voor verbetering: vermoeidheidsklachten namen af en haar energie nam toe.

  Toch merkte ze dat ze soms ook moe en hongerig werd na het eten van zogenaamd ‘minder ongezonde’ koolhydraten, bijvoorbeeld grote porties fruit en magere kwark. En dat het afvallen best wel tegenviel. Er was dus meer aan de hand met koolhydraten…

  Ze ging verder met studeren en toen ze zo ook de site van TheNewFood tegenkwam viel alles op z’n plek. Het roer ging om en Lara besloot nog veel strikter koolhydraatarm / keto te gaan eten volgens de startgids weekmenu’s.

  Eindelijk afvallen (40 kilo!) en niet meer steeds honger

  Met een striktere koolhydraatarme aanpak viel ze wel snel af en had ze daarnaast geen honger meer. “Vroeger leek ik onverzadigbaar. Ik kon enorme hoeveelheden eten en hoe meer ik at, hoe meer ik wilde eten! Toen ik strikt koolhydraatarm begon te eten voelde ik me eindelijk vol en verzadigd.”

  “Ik had niet continu de behoefte om iets in mijn mond te stoppen. Begrijp me niet verkeerd… ik houd nog steeds van eten.  Maar die cravings zijn weg en ik voel nu weer beter wanneer ik honger heb of gewoon ‘zin in iets’.” Uiteindelijk viel Lara binnen 14 maanden ruim 40 kg af en kon ze zonder veel moeite op gewicht blijven.
   

  “Zorgprofessionals denken vaak nog dat koolhydraten onmisbaar zijn”

  Als verpleegkundige heeft Lara in het begin heel wat meningen moeten aanhoren van andere zorgprofessionals, en ook van kennissen en familieleden. Zij vonden het raar dat zij afweek van wat volgens de ‘norm’ gezond is. “De reguliere gezondheidszorg heeft moeite met de grotere hoeveelheden vetten. Daarnaast wordt er nog steeds vaak gedacht dat koolhydraten nodig zijn om goed te kunnen functioneren. Terwijl het tegendeel waar is”

  Lara had steeds vaker het gevoel zich te moeten verantwoorden. Ze besloot op een gegeven moment dit niet meer te doen en zich te focussen op hoe zij zich voelde en wat haar lijf nodig had. Ze merkte dat haar gezondheid en energie met sprongen vooruit ging door deze aanpak!

  Uiteindelijk leidde haar enorme gewichtsverlies wel tot meer acceptatie van haar nieuwe eetpatroon. Veel mensen, ook haar collega’s in de zorg, wilden zelfs weten wat ze precies had gedaan. “Ze waren dan echt onder de indruk dat ik dat had bereikt met alleen puur, vers eten met meer gezonde vetten en minder koolhydraten.” Steeds meer mensen in haar omgeving werden enthousiast en wilden ook aan de slag!

  Opmerkelijke gezondheidswinst

  Maar er gebeurde veel meer dan alleen de kilo’s die eraf vlogen… Want van jongs af aan had Lara al last van darmproblemen gehad en met deze nieuwe manier van eten verdwenen deze klachten helemaal!

  Ook speelde ernstige immuunproblemen met allergische reacties, problemen die veel minder werden. “De klachten zijn nog niet helemaal weg, maar ik krab ’s nachts niet meer mijn rug open. Ik heb daarnaast veel minder anti-allergie medicatie nodig.” Ook haar PMS klachten zijn afgenomen, stemmingswisselingen zijn minder hevig geworden en ze heeft al vanaf het begin geen migraine aanval meer gehad.

  Specialist in koolhydraatarm / keto eten en gezondheid

  De verpleegkundige in Lara is verrast en opgetogen.  “Tijdens al mijn onderzoek kwam ik zoveel verhalen van mensen tegen die enorm opknapten toen zij koolhydraatarm begonnen te eten, dat kon ik niet negeren! Ik wist dat ik hier iets mee moest en wilde doen, dit was te mooi om niet verder te vertellen.”

  Lara gaat verder met haar studie en wordt al snel een specialist op het gebied van koolhydraatarm / keto eten en gezondheid. Steeds vaker beginnen mensen Lara om advies te vragen bij gezondheidsproblemen die mogelijk met een aangepast menu kunnen verbeteren. Ze merkt dat dit precies is wat bij haar past.

  “Helaas bleek er in mijn werk als verpleegkundige binnen een zorginstelling weinig ruimte voor deze leefstijladviezen. Patiënten komen om andere redenen naar ons toe, zijn vaak te kort opgenomen om hen voldoende te informeren en begeleiden en daarnaast moet de zorg nog wennen aan koolhydraatarm als dieetadvies.” Lara gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij ze haar kennis en ervaring kan toepassen.

  En zo kom ik in gesprek met Lara…
   

  “Eindelijk kan ik van mijn passie mijn werk maken!”

  Begin 2019 sluit Lara aan bij het team van TheNewFood. Hier kan ze zich helemaal richten op waar ze goed in is:  Het uitdragen en ondersteunen van de koolhydraatarme boodschap om Nederland gezonder te maken. “Eindelijk kan ik van mijn passie en hetgeen mijn eigen gezondheid zó geholpen heeft mijn werk maken!”

  Lara doet inmiddels veel verschillende dingen voor TheNewFood: ze geeft advies op het gebied van voeding en gezondheid, schrijft artikelen, beheert de TheNewFood SUPPORT groep op Facebook en geeft één-op-één voedinsgsadvies en coaching aan mensen met bepaalde aandoeningen (bijvoorbeeld bij PCOS, overgevoeligheid of prikkelbare darm syndroom). Meer info over alle SUPPORT opties.

  Begin maart was Lara samen met mij in Denver op het grootste congres ter wereld op het gebied van koolhydraatarm / keto, waar we weer veel nieuwe inzichten en inspiratie hebben opgedaan!

  Ik ben heel erg blij met Lara in ons team! 

   

  Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie? Stuur me even een bericht.

  Matty Barnhoorn
  TheNewFood

  Het bericht Verpleegkundige Lara valt 40 kilo af en neemt ontslag verscheen eerst op TheNewFood.

Copyright 2010 - 2016 TheNewFood